उतरन ep 621 uttaran episod 621 (2020) - our Islam is beautiful
News Update
Loading...

उतरन ep 621 uttaran episod 621 (2020)


उतरन ep 621 uttaran episod 621 (2020)

Сигуран сам да пуно чланова цондо / цооп & ХОА одбора има следеће питање: како то да моје полице осигурања аутомобила и ХО-6 плаћам премије директно носиоцу осигурања, и имам могућност месечних рата, будући да на цондо / цооп или ХОА мастер полиси осигурања морам платити премије свом агенту или посреднику, а премија мора бити исплаћена у целости након обвезања полисе и ако не могу себи да приуштим да је платим у целости морамо добити премијско финансирање? То је врло добро питање и све се своди на 2 главна начина наплате премије осигурања:

Директни рачун
Агенцијски рачун
Директни рачун

Већина полиса осигурања личних линија, укључујући лично осигурање аутомобила, осигурање власника кућа, осигурање станара и лично осигурање од кишобрана су директни рачуни. То значи да носилац осигурања директно наплаћује полисатељу. Већина полиса осигурања личних линија долази с могућношћу кварталних или месечних рата, морат ћете уплатити предујам (обично 20%) по обвезу, а остатак ће се подијелити на кварталне или мјесечне рате. У већини случајева биће вам наплаћена мала накнада за сваку рату од 1 до 6 долара, зависно од тога да ли сте поставили аутоматско подизање са вашег банковног рачуна. Једном када је полиса на снази, агент или посредник нема никакве везе са наплатом ваше полисе осигурања (наравно да ће добити обавештење о отказу ако не платите премију и назваће вас да се увери да ћете извршићу уплату тако да ваша полиса не треба да се откаже). То је разлог зашто на свим вашим личним полисама осигурања директно плаћате осигуравајуће друштво и имате могућност рата.

Агенцијски рачун

Али када је у питању ваш цондо / цооп или ХОА главна полица осигурања, то је сасвим другачија прича. Већину цондо / цооп или ХОА полиса наплаћује агенција, то значи да превозник осигурања брокеру осигурања наплаћује потпуну премију полисе, а брокер мора да наплати цондо / цооп или ХОА асоцијацију. Брокер обично има 30 до 90 дана да исплати целокупну премију превознику осигурања. То је разлог зашто премије осигурања плаћате премијама осигурања или брокеру и зашто то морају платити у целости. Али шта ако вам цондо / цооп или ХОА асоцијација не могу дозволити да платију целу премију одједном?

Премијско финансирање

Већина цондо / цооп или ХОА асоцијација нема додатног новца који леже около, тако да када је премија ваше политике већа од 20.000 УСД, тешко је платити целокупни износ унапред, тада долази до играња премијског финансирања. Ваш посредник за осигурање треба да вам помогне у финансирању премија; има пуно добрих финансијских компанија вани. Каматне стопе су обично између 6 и 10%. Они ће финансирати само око 80% премије, што значи да ћете морати затворити око 20% након затварања. Како функционише читав процес финансирања? Компанија за финансирање шаље брокеру осигурања чек пуне премије (умањен за 20% аванса). Тада посредник осигурања шаље осигуравајућој компанији предујам који је добио од цондо / цооп-а или ХОА-е и чек који је добио од компаније за финансирање (умањено за провизије). Тада ће вам финансијска компанија наплаћивати месечно или квартално каматну стопу од 6 до 10%. Сљедеће је нешто што се, нажалост, догађа прилично често: Осигураник се побринуо да полису плати у целости, било да је платио пуни износ или да добије премијско финансирање, а након неколико недеља добију обавештење о отказивању поштом. Шта се овде десило? Врло једноставно, ваш брокер је примио пуни износ, сада има до 60 дана да плати компанију, а врло често посредници занемарују или намерно одлажу плаћање осигуравајућем друштву одмах. Ово је погрешно и незаконито и требали бисте се држати даље од таквих посредника осигурања.

Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
i love you :) .
Done