dragoste de tata episodul 90 dragoste de tată ep 90 - our Islam is beautiful
News Update
Loading...

dragoste de tata episodul 90 dragoste de tată ep 90

dragoste de tata episodul 90 dragoste de tată ep 90 subtitrat in romana


În timp ce unele texte și subiecte din scripturi pot fi tratate în mod adecvat într-o predică „de sine stătătoare”, alte texte și probleme sunt mai potrivite pentru o serie de predici. O serie de predici vă permite să vă delimitați mai adânc într-un text sau subiect decât o predică de sine stătătoare. O serie de predici este utilizată atunci când materialul este pur și simplu prea mult pentru a fi acoperit într-o singură predică.

O serie poate fi la fel de scurtă ca trei predici sau până la opt. Mai puțin de trei nu este suficient pentru a realiza o serie reală. Mai mult de opt este probabil prea lung pentru ca oamenii să conecteze toate părțile la întreg.

O serie ar trebui să aibă o temă de ansamblu. Fiecare predică din serie va aborda unele aspecte ale acestei teme. Pentru o eficacitate maximă, va fi necesar un fel de revizuire în timpul fiecărei predici pentru a conecta predicile individuale la întreaga serie. Fișele informative tind să ajute seria să fie mai eficientă, deoarece oferă un rezumat scris al întregii serii după finalizarea acesteia. Dacă seria ar interesa comunitatea, aceasta poate fi folosită ca instrument de informare.

Crearea unei serii puternice de predici este multă muncă. Este ușor să punem la îndoială validitatea tuturor lucrărilor odată terminate seria, mai ales dacă nu au existat rezultate imediate din serie. Cu toate acestea, o serie de predici poate continua să fie utilă mult timp după ce toate predicile au fost predicate.

Moduri de a utiliza o serie de predici după ce este completă:

1. Folosiți CD-uri / DVD-uri ale seriei pentru a oferi vizitatorilor bisericii drept cadou de bun venit. Acest lucru este deosebit de util dacă este o serie care explică ce crede biserica.

2. Folosiți CD-uri / DVD-uri ale seriei ca instrument de informare pentru comunitate. Acest lucru este deosebit de util dacă acoperă un subiect care ar putea interesa comunitatea mai mare, cum ar fi modul de a fi un părinte eficient sau cum să ai o căsătorie fericită sau cum să gestionezi finanțele personale.

3. Folosiți CD-uri / DVD-uri pentru a construi o „bibliotecă” a învățăturii bisericii pe un anumit subiect. Acest lucru este util mai ales dacă biserica are o bibliotecă de creditare, astfel încât oamenii să poată verifica seria.

4. Distribuie CD-urile / DVD-urile către cei care au devenit acasă legați temporar sau sunt rezidenți la un azil. Acest lucru le permite să țină pasul cu ceea ce se învață la biserică.

5. Folosiți seria pentru a oferi pregătire teologică altora. Acest lucru este util mai ales dacă alții din biserică vor să devină pastori sau slujitori laici.

6. Transformă seria predicii într-un seminar de weekend sau o reînviere a săptămânii, pentru a putea fi din nou folosită.

7. Publicați seria pe YouTube, astfel încât publicul larg să aibă acces și la informații.

8. Convertiți notele din seria predicii într-o broșură care poate fi produsă și distribuită pe scară largă.

Deși crearea unei serii puternice de predici poate fi multă muncă, folosind seria în alte moduri, în afară de intenția inițială, poate merita mult efortul.

Dacă un ministru invitat sau un predicator laic trebuie să umple amvonul din când în când, atunci fiecare predică ar putea fi independentă de celelalte. Dar când o persoană devine parte a unei echipe de conducere pastorală și începe să predice mai regulat, atunci la un moment dat, individul va sfârși fie predicând o serie întreagă de predici sau propovăduiește o predică într-o serie pe care restul echipei. ajută la predicare. Prin urmare, înțelegerea valorii utilizării unei serme de sermă este importantă.

Dr. Terry W. Dorsett este absolvent atât al Seminarului Teologic Baptist Liberty, cât și al Seminarului Teologic Baptist al Porții de Aur. El servește cu consiliul de muncă al misiunii nord-americane (SBC) ca catalizator de plantare a bisericii în New England.

Stilul său de vorbire proaspăt și inovator îl face un facilitator excelent pentru conferințe și seminarii din Statele Unite. Este un vorbitor foarte căutat în bisericile locale.

Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
i love you :) .
Done