zakletva 238 epizoda sa prevodom emotivci pahuljice serija zakletva epizoda 238 - our Islam is beautiful
News Update
Loading...

zakletva 238 epizoda sa prevodom emotivci pahuljice serija zakletva epizoda 238

zakletva 238 epizoda sa prevodom emotivci pahuljice serija zakletva epizoda 238



zakletva 239 epizoda sa prevodom



Већ дуго сам поборник осигурања као неопходне заштите од случајних, катастрофалних догађаја (нпр. Смрти, болести, саобраћајних несрећа итд.).

Осигуравајуће компаније успјеле су осигурати људе од таквих догађаја, а притом још увијек профитирају и остају финанцијски здраве. Нема сумње, то се делом дешава због регулације индустрије, али углавном због репутације осигуравајуће компаније на тржишту. Потенцијални купци не желе да закључе уговор са осигуравајућом компанијом која је на ивици инсолвентности и можда неће бити у могућности да испуни своје обавезе, па осигуравајуће компаније теже да постигну и задрже солидан положај у погледу свог финансијског положаја.

Међутим, осигуравајуће компаније могу „бирати“ кога осигуравају (осим што могу наплатити већу цену за оне за које се сматра да су већи ризик). То у основи осигурава њихову способност да остваре профит уз минималан ризик. Али, то резултира и тиме да су неки људи несигурни и они су искључени из могућности обједињавања ресурса ради заштите од катастрофалних догађаја (у основи то је осигурање).

Схваћам да је то неправедно према онима који су неосигурани, али са друге стране схваћам да је такође непоштено од осигуравајућих друштава за које се очекује да осигурају некога ко већину свог живота није уплатио у осигурање и одједном одлуче да га набаве дијагностицирана им је терминална болест или неко ко има факторе који су повезани са неправовременом катастрофом.

Не верујем да је могућност учествовања у осигурању богом дано право (попут слободе говора, итд.), Радије осећам да осигурање треба да буде производ као и било који други где потрошачи имају могућност да купују или не. Међутим, нема баш много производа који искључују сегменте становништва да купују јер би то било неисплативо за произвођача производа. Шта би се догодило ако бифе који је све могуће једе одбије да дозволи било којој особи са индексом телесне масе већом од 40? Кладим се да би постојале групе за грађанска права које би протестирале због дискриминације, али то се у основи свакодневно догађа у индустрији осигурања.

Па како треба отклонити дилему да би била праведна за све?

Ради ограничавања опсега овог рукописа, питање оних који не могу себи да приуште осигурање није укључено ... то може бити други чланак. Без обзира на то како решимо описану дилему, ово питање ће и даље постојати и требаће га решити.

У случају здравственог осигурања, једно од предложених решења је да постоји владин програм којим ће се осигурати онај сегмент друштва који осигуравачи из приватног сектора одбијају да се осигурају због нерентабилне ситуације која би такво осигурање представљало. Иако је ово можда племенита идеја, то ће бити скупо за владу (која новац пореских обвезника користи за финансирање) јер ће они у овој категорији представљати највећи ризик од социјалног фонда. И не само то, већ је потребна и вишка бирократије за покретање таквог програма који је обично много скупљи од режијских трошкова еквивалента приватног сектора. Одобрено, ово отклања проблем пружања осигурања онима који нису осигурани, као и осигуравајућим друштвима осигуравање профита (и у коначници би требало да умањи трошкове свог производа); ово се односи на веома високу цену за пореске обвезнике. На крају, свако смањење трошкова осигурања вероватно би знатно надмашило повећање пореза.


Друго решење које се предлаже је да се ништа не мења. У случају здравственог осигурања, дугове оних који немају осигурање и који доживе катастрофалне догађаје само апсорбују они који плаћају осигурање. Повериоци таквих људи само преносе трошкове другим потрошачима да покрију тај губитак. Вратимо се примјеру шведског стола ... ако људи једу за шведским столом, али одлазе без плаћања, угоститељ мора подићи цијену за све остале како би остао профитабилан. Резултат тога је да потрошачи на крају плаћају више за осигурање како би покрили трошкове ненаплаћеног дуга (додељено, без додатних трошкова владине бирократије). Иако у основи тако функционише здравствено осигурање данас, за осигуранике није превише достојанствено (они који морају да "ручају и ручају" на примеру шведског стола); нити омогућава осигуратељима да имају предвидљив, стабилан начин да остану финансијски солвентни без драматичних ескалација трошкова осигурања. А у већини случајева они који нису осигурани чекају док се не суоче са катастрофалном ситуацијом како би се збринули, што обично резултира много већим трошковима који су можда могли бити спречени.


zakletva 238 epizoda sa prevodom
zakletva 238 epizoda sa prevodom pahuljice
zakletva 238 epizoda sa prevodom emotivci
zakletva 238 epizoda sa prevodom dailymotion
zakletva 238 epizoda sa prevodom online
zakletva 238 sa prevodom
zakletva 238 epizoda sa prevodom balkanje
zakletva 238 sa prevodom pahuljice
zakletva 238 epizoda

Share with your friends

Add your opinion
Disqus comments
Notification
i love you :) .
Done